Ne namjerava prestati
29

Kolekcionar "opsjednut" Land Cruiserom za 15 mjeseci kupio 24 primjerka

D. B.
Foto: @chadmfive
Toyotin SUV Land Cruiser bez sumnje ima ogroman broj fanova, no Chad Nasir iz Michigana je poseban slučaj.

Nasir je doslovno opsjednut Land Cruisera, a njegova strast za ovim legendarnim SUV-om je rezultirala kupovinom čak 24 primjerka u period u od samo 15 mjeseci. Svi njegovi automobili imaju upravljač na lijevoj strani i opremljeni su manuelnim mjenjačima, a kupljeni su na Bliskom istoku te uvezeni u SAD.

Nasir je odrastao u Libiji, gdje je Land Cruiser imao visok status i posjedovali su ih samo imućni. Ipak, on je nakon preseljenja u SAD obećao sebi da će ih početi kupovati kad god bude u mogućnosti.

Prvo je kupio primjerke iz 2013. i 2015. godine namijenjene američkom tržištu, a nakon toga su se ostali počeli nizati. U svojoj kolekciji Nasir ima pickup Serije 70 iz Saudijske Arabije, kao i mnoštvo modela Serije 80. Ovaj kolekcionar je kupovao jedan do dva Land Cruisera mjesečno u proteklih 15 mjeseci i ne namjerava se zaustaviti. Neki primjerci su prešli više od 320.000 kilometara, dok su neki "okrenuli" tek 100.000.

Nasir ima na raspolaganju veliki objekt u kojem može čuvati svoju kolekciju automobila i održavati ih kako bi bili u vrhunskom stanju. Inače, vlasnik je kompanije Midnight Protective Films, čije usluge uključuju nanošenje keramičke zaštite na automobile, kao i folija na prozore i karoseriju.