Nagradna igra
57

Klix Auto godine 2024: Hyundai Kona uručen na sedmodnevnu vožnju dobitniku nagradne igre

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Nakon što je održan izbor i svečano proglašenje za Klix Auto godine 2024. nagradili smo i učesnike nagradne igre, a najsretnijem dobitniku pružili priliku da se upozna sa Klix Autom godine za 2024. godinu.
Kao pobjednik ovogodišnjeg izbor za Klix Auto godine nakon sabiranja glasova izašla je Hyundai Kona, koji je svojom tehnologijom, širokom ponudom motora i pogona, prostranošću i odličnim voznim osobinama došla na sami vrh naše liste finalista. Podršku izboru glavne nagrade za Klix Auto godine pružio je G-Drive kao brand premium goriva, a koji je produkt najviših tehnoloških i inovativnih standarda u proizvodnji goriva, čijom se redovnom upotrebom poboljšava rad motora vozila i unapređuje njegova dugovječnost.

U izbor za nagradu Klix Auto godine 2024. ulaze svi automobili koje su članovi žirija i redakcije portala Klix.ba imali priliku testirati u protekloj kalendarskoj godini. Pri izboru se za svaki automobil procjenjuju osnovni kriteriji: dizajn, udobnost, sigurnost, ekonomičnost, upravljivost, performanse, funkcionalnost, ekološki standardi, zadovoljstvo vozača i cijena. Jednako važni faktori su i tehničke inovacije koje automobil donosi na tržište ili u svoj segment, kao i faktor vrijednosti za novac.

Također, paralelno sa anketom na kojoj su čitaoci Klix.ba mogli glasati za svog favorita za Klix Auto godine organizovali smo i nagradnu igru u kojoj smo dodijelili G-Drive karticu za gorivo, ulaznice za svečanu ceremoniju Klix Auto godine, ali i pobjednički auto, Hyundai Kona, na korištenje u trajanju od sedam dana. Nakon izvlačenja dobitnika nagradne igre koju smo organizovali na Klix Auto Instagram profilu i nasumičnim odabirom nagrade su uručene sretnim dobitnicima, a sve kvalitete zbog kojih smo Hyundai Konu proglasili Klix Autom godine provjeriće sretni dobitnik, Amer Konjo iz Visokog.