Još jedno priznanje za KIA-u
0

KIA Soul je cool

Sarajevo-x.com
Kia Motors sa ponosom ističe da je njihov novi urbani crossover Soul po mišljenju automobilskog internet portala Kelley Blue Book’s kbb.com izabran među deset najsvježijih novih modela koji koštaju manje od 18.000 američkih dolara.

Kelley Blue Book’s kbb.com je inače jedan od vodećih američkih internet vodiča koji se bavi tematikom novih i polovnih vozila. KIA Soul, koji je u SAD-u predstavljen u martu ove godine, uredništvo je uvjerio svojim svježim dizajnom, dobrim voznim osobinama i naglaskom na individualnosti, različitim namjenama upotrebe i najsavremenijim tehnološkim rješenjima.

Kriteriji na osnovu kojih su u uredništvu pravili izbor među brojnim novih modelima bili su sigurnost, skromna potrošnja goriva, prostranost u unutrašnjosti, udobnost, tehnologija, užitak u vožnji i na kraju krajeva lični utisak novog dizajnerskog pristupa. Ono što je zanimljivo za ovaj način ocjenjivanja je da je žiri uzeo u obzir stvarne cijene kupljenih vozila, a ne reklamirane cijene, što poseban značaj ima u SAD gdje se za reklamirane cijene koristi skraćenica MSRP, u prevodu „proizvođačeva preporučena cijena“, koje se vrlo često uveliko razlikuju.

Kao što su prilikom predstavljanja rezultata rekli o Soulu na www.kbb.com/coolcars2009: “Ne trebate izdvojiti gomilu novca da bi dobili auto sa karakterističnim dizajnom i svim tehnološkim „gadgetima“ koji vam danas trebaju. Kia Soul već u serijskoj opremi ima specifičan privlačan oblik, Bluetooth konekciju, priključak za iPod i sl. Zvučnici koji se pale i gase u ritmu muzike su prva stvar koju ćete pokazati prijateljima.”

KIA Soul je, između ostalog, nedavno dobio nagradu za “najveću vrijednost”, koju dodijeljuje udruženje teksaških automobilskih novinara (TAWA) kao i nagradu za „najuzbudljiviju unutrašnjost“, a koju dodjeljuje »Ward’s AutoWorld«.