Deseti nastavak
0

Ken Block oduševljava u novom nastavku Gymkhane

Klix.ba
Ken Block i njegovi Gymkhana video uradci već godinama obaraju YouTube rekorde, a ovaj deseti nastavak je vjerovatno i jedan od najiškeivanijih ikada. Nije ni čudo jer ovaj put je Block snimao na pet različitih lokacija širom svijeta u pet različitih ali potpuno "divljih" automobila.

Za ovaj nastavak srijala u kojem je glavna misija spaliti što više guma Block je snimao na tri različita mjesta u SAD-u, a nakon toga napravio je oktanske izlete u Meksiko i Švedsku.

Za ovu impresivnu turneju Block je koristio impresivnu flotu trkaćih automobila WRC Ford Fieste sa 380 konjskih snaga koju je vozio na snijegu i ledu Švedske. Akcija se potom kreće do napuštenih ulica Detroita sa posebno pripremljenim Hoonicorn Mustangom koji je sa svojih 1.400 KS uništio gume nevjerovatnom lakoćom, pri tom praveći okrete i piruete od kojih se vrti u glavi.

Nakon Detorita Block je otišao južno do granice Meksika u Ford Focusu RS RX-u gdje je protutnjao kroz grad Guanajuato. Četvrta stanica je povratak u SAD i u Los Angeles gdje stvara varnice i plamen sa svojim Fordom Escortom RS Cosworth.

Na zadnjoj, petoj stanici en Block sjeda u svoj najnoviji auto. Posebno prerađeni pick-up Ford F150 kojem je dao ime Hoonitruck a koji raspolaže sa čak 914 KS i pogonom na sve točkove.

Vezani članci