{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izvrsna godina za Hyundai Auto BH, Tucson ponovo najprodavaniji SUV u BiH

12.1.2018. u 11:05
0
19
Izvrsna godina za Hyundai Auto BH, Tucson ponovo najprodavaniji SUV u BiH
0
 
Generalni uvoznik Hyundai vozila za Bosnu i Hercegovinu, kompanija Hyundai Auto BH, 2017. godinu završila je s rekordnom prodajnom čiji se rezultati mogu mjeriti sa 2008. godinom, kada je u Bosni i Hercegovini zabilježena rekordna prodaja novih automobila.
Za Hyundai Auto BH 2017. godina je bila izuzetno uspješna obzirom da je zabilježen znatan rast prodaje u odnosu na prethodnu godinu, a kako kažu uspjeh je još veći ukoliko se uzme u obzir da su Hyundai modeli bili uglavnom izbor pojedinca.

Od kada je predstavljen 2015. godine, Hyundai Tucson u Evropi prodat je u preko 300 hiljada primjeraka što mu je donijelo titulu najprodavanijeg Hyundai modela u Evropi. Hyundai Tucson obara rekorde i u Bosni i Hercegovini.Tako je 2017. godinu obilježila rekordna prodaja modela Tucson koji je drugu godinu zaredom lider SUV segmenta. Tucson je prodat u 233 primjerka i statistički gledano svaki treći prodati SUV u Bosni i Hercegovini je Hyundai Tucson.

Pored Tucsona poziciju Hyundaija na našem tržištu trebalo bi dodatno osnažiti nekoliko noviteta koji će se tokom 2018. godine naći u Hyundai prodajnim salonima širom BiH. Dva modela se posebno izdvajaju i od njih se s pravom mnogo očekuje.U 2018. godini Hyundai očekuje veliki broj noviteta koje će predstaviti na našem tržištu. Posebno izdvajaju model Hyundai KONA koja je upravo stigla na evropsko tržište i za kratko vrijeme postala pravi tržišni hit. U planu je i zvanični početak prodaje novog i30 čije su prethodne generacije bile “bestselleri”, a ništa manje ne očekuju od novog modela.

U drugoj polovini 2018. godine planiran je dolazak novog modela Santa Fe.
U Hyundai-u vjeruju da će i 2018. godina biti bar jednako uspješna kao i prethodna.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: