auto
0

Hyundai Neos II

Klix.ba
Hyundai Neos II
Hyundai Neos II
Hyundai je na Tokijskom sajmu predstavio inovativni koncept malog crossover automobila koji spada u najnoviji CUV (crossover utility vehicle) segment automobila.

Za izazovan dizajn je zaslužan Japan Design Center, te je Neos II drugi značajniji projekt koji je prepušten na razvoj ovom odjelu.

Ime je skraćenica od NEologism Of Style, te ovaj koncept predstavlja najvjerniji nagovještaj kakve automobile možemo očekivati sa proizvodnih traka Hyundaija.

Za miris budućnosti nije zaslužan samo dizajn nego i 2.0 litarska jedinica koja radi u saradnji sa šest-stepenim sekvencijalnim tj. poluautomatskim mjenjačem.

Ovaj trend visoke tehnologije se nastavlja i u unutrašnjosti koja je opremljena mnoštvom veoma napredne tehnologije, te komforom na prednjim sjedištima koji se ravnopravno može nositi sa kvalitetama mnogo većih limuzina.

Mislilo se i na sitnice koje život čine lakšim, pa je tako ugrađen i sistem prilagodljivih prednjih svjetala koja prate cestu, te veoma praktičan i prije svega inovativan klizni način otvaranja zadnjih multilink vrata.

Da se ne radi baš o nekom gigantu kako bi se dalo zaključiti sa slika treba spomenuti da je od najmanjeg Getza duži za samo 25, i da nudi udoban smještaj za samo četiri osobe.