Sportski modeli
0

Hyundai N brand u Evropi donosi zabavu iza upravljača

Klix.ba
Hyundai će objaviti seriju videa koji predstavljaju historiju i nasljedstvo njihovih sportskih N modela, obuhvatajući sve automobile visokih performansi sa ovom oznakom.

U prvoj epizodi Tyrone Johnson, voditelj razvoja vozila u Tehničkom centru Hyundai Motor Europe (HMETC), predstavlja historiju N marke, filozofiju koja je pokreće i procese istraživanja i razvoja koji se odvijaju iza kulisa.

Dokumentiranje uspjeha N modela u Evropi

Kako bi pripremio pozornicu za sljedećih šest epizoda, Johnson nas uvodi u N filozofiju koja se sigurno odnosi na sve evropske modele: i20 N, i30 N (obje karoserije) i nedavno predstavljenu Konu N. Dvije epizode posvećene su svakom N modelu, sa fokusom na informacije o proizvodima od odgovarajućih evropskih menadžera proizvoda, a drugi o iskustvu tokom vožnje N modela.

Hyundai N: Nikad nemojte samo voziti.

N modeli opremljeni su motorima visokih performansi podešenim za brz odziv veliku izlaznu snagu koji vozačima pokazuju da je vožnja više od pukog stizanja na odredište i da može biti i uzbudljiva. Ova tvrdnja u potpunosti obuhvaća smisao i duh N-a: "Učinite više nego što samo vozite. Uživajte u svakoj sekundi."

Porijeklo N modela: Rođen u Namyangu, usavršen na Nürburgringu

Rođen u Namyangu, usavršen na Nürburgringu. Hyundai N označava Namyang, mjesto globalnog istraživačkog i razvojnog centra Hyundai Motor u Koreji i rodno mjesto ideje. Otvoren 1995. godine, Centar za istraživanje i razvoj Namyang srce je globalne mreže istraživanja i razvoja kompanije, kao i mjesto na kojem je zamišljen i30 N.

Hyundai N također stoji za Nürburgring, gdje se nalazi Evropski testni centar Hyundai Motor - kojim upravlja HMETC. Nürburgring-Nordschleife, jedno je od najizazovnijih trkališta na svijetu. Povezanost između Namyanga i Nürburgringa stvorila je temelje za N.

Oznaka ‘N’ također simbolizira šikanu. Ovaj oblik bilježi Hyundaijevu predanost razvoju automobila visokih performansi i utjelovljuje okretna vozila koja su zabavna za vožnju. Hyundai je ovaj oblik ugradio u logotip kako bi predstavio vrhunsko iskustvo vožnje na zavojitim cestama.

Vezani članci