auto
0

Hyundai i10 u prodaji nakon ženevskog salona

FENA
Nasljednik Atosa, najmanjeg modela u ponudi Hyudaija, zove se i10 i proizvodi se u Indiji. Novi i10 pokretan je 1.1 litarskim iRDE benzinskim motorom vrhunskih performansi i neusporedive ekonomičnosti.

Snaga motora je 66,7 KS pri 5500 o/min. Mjenjač je ručni petostupanjski s ručicom smještenom u središnju konzolu koja odvaja prostor vozačevog i suvozačevog sjedala te ujedno daje jedinstven atraktivni izgled unutrašnjosti – prvo takvo rješenje u ovoj klasi vozila. Kako bi gradska vožnja bila što lakša, novi i10 ima električni servo upravljač.

Ručica mjenjača je smještena u središnju konzolu koja odvaja prostor vozačevog i suvozačevog sjedala te ujedno daje jedinstven atraktivni izgled unutrašnjosti – prvo takvo rješenje u ovoj klasi vozila.

U Hyundai i10 udobno se može smjestiti pet odraslih osoba. Međuosovinski razmak od 2380 mm najveći je u ovoj klasi vozila te dodatno pridonosi stabilnosti vožnje i prostranosti putničke kabine. Automobil Hyundai i10 sa osnovnim paketom opreme Classic prodavati će se po cijeni od 9075 eura na cestu (cijena iz Velike Britanije), a zanimljivo je da su svi modeli i10 opremljeni serijski klima uređajem, 14 colskim čeličnim naplacima, električnim prozorima sprijeda, odbojnicima u boji karoserije, centralnim zaključavanjem, četiri zračna jastuka, stereo radio-CD sa MP3 čitačem i 6 zvučnika.

Svi modeli i10 opremljeni su klima uređajem, stražnjom klupom na preklapanje, unutrašnjost u bež boji s dvije nijanse, stražnjim sigurnosnim pojasevima... Početak prodaje Hyundai i10 gradskog automobila počet će u Europi poslije Salona automobila u Ženevi.