auto
0

Hyundai i10 automobil 2008. godine u Indiji

Sarajevo-x.com
Prema rezultatima udruženja ICOTY (Indian Car of the Year) najnoviji Hyundai na tržištu, model i10, proglašen je najboljim automobilom u Indiji za 2008. godinu. Model i10 je ujedno prvi Hyundai koji je svjetsku premijeru imao upravo u Indiji, gdje je stacionirana i cjelokupna proizvodnja.

i10 je plod inspiracije koja je kreirala i model i30, dakle, predstavlja potpuno novi gradski izazov na četiri točka. Uz elegantnu spoljašnjost i raznovrsnu unutrašnjost, i10 podiže udobnost i zadovoljstvo u vožnji na jedan potpuno novi nivo. Nova, čista ekonomična snaga u sprezi sa dinamičnim dizajnom šasije daje blistave performanse i prilagodljivu, preciznu vožnju. Veliki u pogledu stila i bezbjednosti, ali ipak dovoljno mali da se uklopi u bilo koju gradsku ulicu.

„Ponosni smo što je naš model i10 dobitnik najprestižnije nagrade u Indiji, i ovo je samo potvrda da se radi o modelu svjetske klase uz sve neophodne standarde po pitanju sigurnosti, dizajna i performansi. Uvjereni smo da će model i10 doprinjeti jačanju Hyundai brand-a u Indiji, i dodatno učvrstiti poziciju lidera na našem tržištu u kompakt segmentu“ - izjavio je H. S. Lheem, direktor Hyundai Motor India nekrijući svoje oduševljenje.

Lansiranje modela i10 simbolizira novo poglavlje u poslovanju Hyundai Motor India, u zemlji gdje Hyundai ima više od 18% tržišnog udjela s ciljem rasta na 20% udjela u narednoj godini.

Nagrada prema ICOTY-u predstavlja najprestižniju u Indiji, a stručni žiri čine najuticajniji novinari i stručnjaci auto industrije. Osnovni kriteriji pri izboru su potrošnja goriva, sigurnost, komfor, zadovoljstvo pri vožnji i cijena, a testirani su svi modeli koji su predstavljeni u 2007. godini.

Na BH tržištu model i10 je predstavljen u maju mjesecu kada je počela i prodaja.