auto
0

Great Wall najavljuje bolju prodaju u Evropi

Sarajevo-x.com
Sredinom novembra u Pekingu održan je skup svih partnera Great Wall Motor-a. Okupilo se preko 130 predstavnika iz 70 država.

Skupu je prisustvovao i predstavnik firme uvoznika iz Bosne i Hercegovine koja je vlasnik licence za države bivše Jugoslavije.

Tom prilikom su objavljeni rezultati prodaje iz prve polovine godine. I ove godine GWM ponovo bilježi rekordnu godinu i po osmi put zaredom osvaja titulu najprodavanijeg terenskog vozila na domaćem tržištu.

Izvoz također bilježi rekorde. Ukupna prodaja van Kine do kraja augusta 2006 je iznosila 243.000 vozila koja su isporučena u preko 100 država. To pretstavlja povećanje prodaje za nevjerovatnih 128% u odnosu na isti period prošle godine. GWM se uveliko priprema za dolazak na evropsko tržište.

U toku je postupak evropske homologacije modela koji su namjenjeni za zapadnoevropsko tržište, tako da se očekuje masovni dolazak GWM-a u Evropu u toku naredne godine. Neka od evropskih tržišta, pored naše države, gdje se GWM vozila već mogu kupiti su Italija, Grčka, Ukrajina i Rumunija.

[SLIKA]1[/SLIKA]

Uvoznik za BiH a ujedno i vlasnik licence za države bivše Jugoslavije najavljuje početak prodaje u ostalim zemljama regiona nakon Nove godine.