{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Golf Blue-e-Motion kreće u svijet

S
13.1.2012. u 10:14
0
1
Golf Blue-e-Motion kreće u svijet
0
U nastavku flotnog testa provedenog krajem 2011. godine u Njemačkoj, Volkswagen je startao prvu međunarodnu flotu probnih modela Golf Blue-e-Motion.
Tako je u okviru Vienna auto salona, petnaest primjeraka ovog Volkswagenovog električnog automobila uručeno velikim kupcima iz različitih industrijskih sektora, kao i kompaniji Porsche Austria GmbH & Co OG.

Dr. Rudolf Krebs, šef Volkswagenovog električnog programa kaže: „S ovom testnom flotom modela Golf Blue-e-Motion činimo ogroman korak naprijed u našem opsežnom procesu razvoja električne mobilnosti. Pri tome se u Austriji fokusiramo na sve tehničke aspekte, poput specifičnih klimatskih i topografskih uslova, koji imaju velik utjecaj na upravljanje baterijom kao i na autonomiju vozila. U isto vrijeme istražujemo potrebe i očekivanja kupaca te ponašanje međunarodnih ciljnih grupa tj. budućih korisnika elektro vozila."

Pored uređaja za punjenje, testni kupci su dobili iPhone sa specijalnom aplikacijom za daljinsko upravljanje i nadzor Golfa Blue-e-Motion. Osim toga,ovim je omogućeno pozivanje informacija o vozilu, o stanju napunjenosti baterija, potrošnji, ali i upravljanje npr. klima uređajem vozila i procesom punjenja. Testnim kupcima u Austriji stavljen je na raspolaganje web-portal i call centar za 24-satnu stručnu podršku i razmjenu iskustava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: