{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


GM će sljedeće godine na tržište plasirati električni bicikl

Klix.ba
6.11.2018. u 10:45
12
5
GM će sljedeće godine na tržište plasirati električni bicikl
12
GM će sljedeće godine na tržište plasirati električni bicikl
Kompanija General Motors je najavila dolazak dva električna bicikla, jedan kompaktni te drugi koji će se moći sklopiti.
Detalji o motoru bicikala, bateriji i ramu zasad nisu poznati iako se o njima govori već godinama. Washington Post je 2015. godine pisao o namjeri GM-a da uspostavi e-bike uslugu sličnu Fordovoj GoBike usluzi, ali se sada zna da će bicikli biti namijenjeni potrošačima, a ne pomenutom servisu. Ipak, bicikli imaju potencijal da se uklope u postojeću GM-ovu platformu Maven koja podrazumijeva dijeljenje automobila.

Iz GM-a je saopćeno da kompanija želi pomoći ljudima da se lakše kreću gradovima te da su primarno namijenjeni prvim i posljednjim kilometrima putovanja. Prednost je što se bicikl može sklopiti i unijeti u sredstva javnog prijevoza.Bicikle su dizajnirali GM-ovi dizajneri automobila pa posjeduju prednja i stražnja LED svjetla koja se mogu puniti.

Električna asistencija pomaže pri okretanju pedala, tako da se smanjuje umor korisnika. Bicikl je spreman, ali još uvijek nema ime pa stoga kompanija nudi 10.000 dolara pobjedniku takmičenja čiji je cilj odabir imena. Pobjednik će biti proglašen početkom 2019. godine, a prodaja bicikala će početi nedugo zatim.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: