Još 17 dana glasanja
0

Glasajte za Klix Auto godine: Alfa Romeo i Mercedes trenutno vode

E. Z.
Klix.ba tradicionalno početkom nove godine organizuje vlastiti izbor automobila godine. Uz glavnu nagradu dodjeljujemo i još šest nagrada u različitim kategorijama. Naravno, i ovaj put u izboru učestvujete i vi.
Uz glavnu nagradu Klix Auto godine, internet portal Klix.ba organizuje i nagradu Klix Auto godine čitalaca, gdje putem ankete postavljene na internet portalu Klix.ba posjetioci i čitaoci mogu birati između jednog od ovogodišnjih 7 finalista za Klix Auto godine i tako izabrati auto godine prema svom mišljenju. Po okončanju glasanja i pregleda razultata ankete proglašava se Klix Auto godine čitalaca.

Internet portal Klix.ba uz ove dvije nagrade u sklopu proglašenja automobila godine dodjeljuje i posebne nagrade po kategorijama, i to:

Klix Best Buy auto godine gdje u izbor ulazi pet automobila za koje je utvrđeno da trenutno daju najbolji odnos uloženog i dobijenog na tržištu novih automobila u Bosni i Hercegovini.

Klix Električni Auto godine, gdje u izbor ulaze isključivo električni automobili koji su dostupni u redovnoj prodaji na tržištu Bosne i Hercegovine.

Klix Sport Auto godine gdje u izbor ulaze isključivo sportski automobili koje su Klix Auto novinari imali priliku voziti i isprobati u prošloj godini.

Klix Privredni Auto godine, gdje u izbor ulaze privredni i komercijalni automobili bez obzira na to da li je riječ o automobilima namijenjenim za prijevoz robe ili ljudi, a koji su dostupni na tržištu Bosne i Hercegovine.

Klix Auto menadžer godine je nagrada koja se dodjeljuje menadžeru iz automobilske industrije u BiH koji je svojim rezultatima u protekloj godini zaslužio ovu nagradu.

Početak izbora za nagradu Klix Auto godine je 3. januar 2023. godine, kada se otvara i glasanje za čitaoce u okviru nagrade Klix Auto godine čitalaca. Posljednji dan glasanja je 31. januar 2023. godine, dok će rezultati izbora žirija, kao i rezultati glasanja čitalaca na anketi biti objavljeni 3. februara 2023. godine na internet portalu Klix.ba.