Međunarodno takmičenje
165

FSRacing Team sa svojim bolidom osvojio 40. mjesto u Italiji

D. B.
FSRacing Team se vratio s takmičenja u Italiji zadovoljan ostvarenim rezultatom, a to je 40. mjesto u konkurenciji od 85. timova.

Prošle sedmice je predstavljen drugi bh. bolid Formule Student koji su samostalno izradili, konstruirali i promovisali studenti Fakulteta strojarstva, računarstva i elektrotehnike Sveučilišta u Mostaru na čelu sa studentom Filipom Sabljićem i mentorom Mariom Dragičevićem. Nakon dvije i po godine svakodnevnog rada tim od 13 studenata je završio bolid s kojim se takmičio na međunarodnom takmičenju koje se održavalo od 24. do 28. jula u Italiji u mjestu Varano de Meleagri na stazi Autodromo Riccardo Paletti.

U konkurenciji od 85 svjetskih timova FSRacing Team je ostvario 40. mjesto. Uspješno su položili zahtjevni tehnički pregled i unatoč lošem vremenu vozili najzahtjevni dio takmičenja, utrku izdržljivosti. Nakon takmičenja u Italiji predstoje im pripreme za regionalno takmičenje Formula Student Alpe Adria koje će se održati u Rijeci krajem ovog mjeseca.

Tim koji je radio na bolidu čine Andrej Lovrić (Široki Brijeg), Renata Jurić (Čapljina), Lucija Šiljeg (Ljubuški), Tomislav Gabrić (Tomislavgrad), Mario Čorić (Novi Travnik), Mario Kovač (Mostar), Ivan Lučić (Mostar), Josip Šimić (Vareš), Ivan Kulić (Busovača), Vinko Smoljan (Čitluk), Zdravko Skoko (Široki Brijeg), Marcel Bandić (Uskoplje), Mario Dragičević (Žepče) i Filip Sabljić (Široki Brijeg).

Tim duguje velike zahvale svim svojim sponzorima koji su omogućili nabavku dijelova, izradu dijelova bolida i odlazak na takmičnje.