Nema više tajni
15

Fotografije iz fabrike otkrile izgled Ferrarija Purosangue

D. B.
Na internetu su se pojavile fotografije koje otkrivaju izgled Ferrarijevog modela Purosangue.

Purosangue se u javnosti smatra prvim Ferrarijevim SUV-om, no gigant iz Maranella ne želi da se tako naziva. Bilo kako bilo, fotografije su "procurile" iz fabrike te sada definitivno znamo šta možemo očekivati kada Purosangue bude zvanično predstavljen. Fotografije su daleko od idealnih, ali ipak otkrivaju kako nadolazeći model izgleda naprijed i nazad. dok se djelomično vidi i bočni profil.

I na prvi pogled je jasno da Purosangue ne izgleda kao konvencionalni SUV, ponajviše zbog njegove visine, a to je vjerovatno jedan od razloga zbog kojih u Ferrariju ne žele takvu klasifikaciju.

Purosangue više liči na blago podignuti hatchback, a u Maranellu ističu da je to njihov FUV, odnosno Ferrari utility vehicle.

Prednji dio automobila podsjeća na model Roma, posebno kada je riječ o svjetlima, a to definitivno nije negativna stvar jer je Roma možda i najljepši Ferrari od modela 458.

Primjerak na fotografijama ima lukove točkova u drugačijoj boji u odnosu na karoseriju, zbog čega se Purosangue čini robusnijim od modela koji zamjenjuje, a to je GTC4Lusso.

Purosangue vjerovatno pokreće 3,9-litarski twin-turbo V8 motor koji se koristi i za druge Ferrarijeve modele kao što su Roma i F8 Tributo. Glasine govore da bi Purosangue mogao dobiti i V12 motor koji razvija gotovo 800 KS, ali su ove informacije nepotvrđene.

Vezani članci