{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ford će izrađivati Transit u Španiji umjesto u Rumuniji

F
15.6.2011. u 12:28
0
1
Ford će izrađivati Transit u Španiji umjesto u Rumuniji
0
Američki Ford prebacio je proizvodnju nove generacije komercijalnih vozila Transit Connect iz Rumunije u Španiju, u okviru plana reorganizacije "Fordovih" fabrika u Evropi koje će se specijalizirati za pojedinu klasu automobila, prenijela je danas agencija Agerpress.

Izvršni direktor filijale Ford-Rumunia Henrik Nensen izjavio je da će se najnovija generacija dostavnih vozila "transita" proizvoditi u Fordovoj fabrici Valencia u Španiji, a ne u Krajovi, na jugu Rumunije, kako je ranije planirano.

Fordov zvaničnik rekao je novinarima da je odluka o promjeni lokacije usvojena u okviru plana reorganizacije evropskih fabrika, koje će se specijalizirati za pojedine modele, koji koriste istu tehničku platformu.

U Krajovi će se izrađivati manja klasa automobila (B), prije svega model B-Max i još jedan model čiji detalji još nisu poznati, dok će se u Valencii proizvoditi Fordovi modeli (iz C klase) bazirani na istoj platformi C-max - "transit connect" i "kuga."

U Fordovoj fabrici u Krajovi za četiri mjeseca proizvedeno je 3.000 lakih dostavnih vozila. Montaža tih modela u Rumuniji će se nastaviti, dok u proizvodnju ne uđe nova generacija.

Ford je objavio novi plan za organizaciju proizvodnje u Španiji, Njemačkoj, Rumuniji i Turskoj, u nastojanju da se poveća produktivnost i da se dosljedno provodi proizvodno orijentirana strategija održivog razvoja za Evropu.

U naredne tri godine kompanija će lansirati najmanje 20 novih modela, ili značajno unaprijeđinih sadašnjih vozila.

Ford postiže dobre finansijske rezultate u svim regionima izuzev u Evropi.

Nensen je rekao da se prvi prototip vozila B-Max proizvodi u Krajovi, a ostali će se izrađivati narednih mjeseci. B-Max će se naći u serijskoj proizvodnji početkom 2012. godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: