|

Fisker priprema SUV koji će biti rival Teslinom Modelu Y

Fisker priprema SUV koji će biti rival Teslinom Modelu Y
21
Klix.ba
6.4.2019. u 11:07
0
komentara
21

dijeljenja
Fisker priprema SUV koji će biti rival Teslinom Modelu Y
Američka kompanija Fisker je objavila nove detalje o svom nadolazećem električnom SUV-u koji će biti rival Teslinom Modelu Y.
Radi se o SUV-u koji će se pojaviti u drugoj polovini 2021. godine te će ga odlikovati moderan dizajn te vrhunske performanse, a hromirani detalji i tanka prednja svjetla govore da će dizajnom biti blizak konceptu Emotion iz 2018. godine.

Kao i Model Y, još uvijek neimenovani Fiskerov električni SUV će koštati manje od 40.000 dolara u SAD-u. Fisker je poručio da model ima privlačan dizajn koji je ranije bio rezervisan samo za superautomobile.

Potvrđeno je da je naprijed radar, veliki usisnik zraka, masivni blatobrani te futuristička svjetla.Detalja o pe5rformansama nema, ali se zna da litij-jonska baterija od 80 kWh osigurava domet nešto manji od 500 km. Fisker nagovještava prisustvo odvojivog dijela krova u targa stilu, ali se naglašava da to neće utjecati sigurnost i strukturalni integritet SUV-a. Vjeruje se da će imati pogon na sva četiri točka te motor na prednjoj i stražnjoj osovini. Također, obećan je i prostor u unutrašnjosti zbog kojeg će SUV biti vodeći u klasi, kao i veliki head-up display te pametni korisnički interfejs.

Još uvijek nije poznato gdje će se obavljati proizvodnja, a osnivač kompanije Henrik Fisker je kazao da će testiranje prototipa početi prije kraja ove godine.

Kompanija također radi na bateriji koja će omogućiti domet nešto manji od 500 km s jednim punjenjem.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.