auto
0

FIAT Seicento Kup od iduće godine u Bosni i Hercegovini

Sarajevo-x.com
Sve ljubitelje autosporta u Bosni i Hercegovini obradovati će vijest da će od početka naredne sezone sportski kalendar dobiti još jedno izuzetno atraktivno i prije svega pristupačno automobilsko takmičenje.

Naime, poučeni iskustvima iz Slovenije osnivači BiH Seicento Kupa su pokrenuli organizaciju kup takmičenja za kojim javnost u Bosni i Hercegovini vapi već godinama.

Već sada je rezervisano 17 automobila FIAT Seicento Sporting koji su do sada nastupali u Seicento Siemens Kupu u Sloveniji. Radi se o automobilima sa 1.1 litarskim benzinskim motorima koji su posebno pripremljeniza takmičenje, a zahvaljujući skromnim izdacima i svojim niskim troškovima održavanja privući će širok dijapazon vozača koji se žele okušati u profesionalnom takmičenju.

Dakle, ono što će biti i jedna od najvećih prednosti ovog Kupa je i cijena. Budući takmičari će za učešće u kompletnoj sezoni BiH Seicento Kupa trebati izdvojiti oko 5.000 konvertiblilnih maraka, a za taj iznos će dobiti tretman dostojan pravih profesionalnih vozača. Sezona će se sastojati od sedam utrka, a pored brdskih staza biti će zastupljene i utrke na kružnim stazama.

Bezbrižne nastupe budućim takmičarima obezbjediti će i iskusna tehnička ekipa koja je zadužena da svi automobili na svakoj utrci budu u savršenom stanju, i naravno potpuno međusobno jednaki. Također, u cilju popularizacije autosporta nastojati će se da BiH Seicento Kup bude prisutan na teritoriju cijele Bosne i Hercegovine, kako putem utrka tako i putem vozačke postave.

Pored pristupačne ulaznice u profesionalni automobilizam, Kup će biti izuzetno interesantan i gledaocima koji će uživati u borbama potpuno izjednačenih automobila, gdje će do izražaja doći isključivo umjeće vozača.

BiH Seicento Kup na osnovu iskustava iz Slovenije ima perspektivu da postane jedan od temelja autosporta u Bosni i Hercegovini koji je trenutno na izuzetno niskim granama. Pripreme za organizaciju ovog takmičenja teku ubrzanim tempom, a novosti i svi detalji o takmičenju će biti blagovremeno prezentirani javnosti.