auto
68

Festival brzine na brdskoj trci Velika Nagrada Cazina 2014

Piše: Elvir Zubović
Pobjednik trke: Laszlo Szasz - Formula 3000 Raynard (Foto: Selver Skorup)
Brdska trka u Cazinu tradicionalno važi za najbolju u BiH, i među najboljim u regiji. Ove godine je oborila je sve rekorde posjećenosti, pa je popularnu "krajišku zmiju" pohodio je najveći broj takmičara ikada i to iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Mađarske, Austrije i Slovačke.

Prije početka brdske trke proteklog vikenda u Cazinu, organizator AMK Extra Sport iz Cazina je primio rekordan broj prijava takmičara, čak 104, dok se na startu pojavio jednako impresivan broj takmičara, njih 93. Jedan od glavnih razloga još većeg broja takmičara na našoj najboljoj brdskoj trci je činjenica da se ove godine trka u Cazinu bodovala i za Šampionat Slovačke, pa su svi gledaoci mogli uživati i u izuzetno brzim i atraktivnim automobilima iz ove zemlje.

Nakon duge i vrlo iscrpljujuće trke, sa dosta odustajanja, kroz cilj je prošlo 85 takmičara. Od njih je opet uvjerljivo najbrži bio Mađar sa Hrvatskom takmičarskom licencom Laszlo Szasz u Reynard F3000 formuli.

Od takmičara iz BiH najbrži je bio i tako odnio pobjedu ukupnom plasmanu ali i u klasi H15 Kemal Hašić, ovogodišnji debitant u Šampionatu BiH, koji je sa Subaru Imprezom WRX STi odnio pobjedu ispred Almira Vrpčića u Mitsubishiju Lanceru EVO VIII.

Potpune rezultate brdske trke Velika nagrada Cazina 2014 možee pogledati OVDJE.