auto
0

Ferrari - kamen temeljac u Abu Dabiju

FENA
U Abu Dabiju je i službeno započela gradnja Ferrarijevog tematskog parka, jedinstvenog u svijetu. Riječ je o uskoj suradnji talijanskog proizvođača sportskih automobila i Ujedinjenih Arapskih Emirata, jednog od najvažnijih tržišta za Ferrari.

Bogati Arapi jednostavno obožavaju crvene talijanske automobile i stoga izgradnja ovog jedinstvenog tematskog parka upravo u Abu Dabiju ne treba čuditi. Na svečanosti povodom postavljanja kamena temeljca pojavio se i predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo.

Veliku važnost svog prvog tematskog parka u svijetu Ferrari je dodatno istaknuo zakopavanjem takozvane vremenske kapsule u kojoj su pohranjeni klipnjača i klip iz ovogodišnjeg pobjedničkog Ferrarijevog F1 bolida. U parku na otoku Yas nalazit će se hoteli, apartmani, restorani, luna park, golf igrališta i slični sadržaji.

Uz to, valja podsjetiti kako se istovremeno gradi i F1 staza koja će biti dugačka 5.6 kilometara, a dizajnirao ju je legendarni Nijemac Herman Tilke čiji potpis stoji na svim novim stazama (Malezija, Bahrain, Shanghai i Istanbul). Prvu F1 utrku iz Abu Dabija gledat ćemo već 2009. godine.