|

Ferrari - kamen temeljac u Abu Dabiju

Ferrari - kamen temeljac u Abu Dabiju
0
F
FENA
7.11.2007. u 13:52
0
komentara
0

dijeljenja
Ferrari - kamen temeljac u Abu Dabiju
U Abu Dabiju je i službeno započela gradnja Ferrarijevog tematskog parka, jedinstvenog u svijetu. Riječ je o uskoj suradnji talijanskog proizvođača sportskih automobila i Ujedinjenih Arapskih Emirata, jednog od najvažnijih tržišta za Ferrari.
Bogati Arapi jednostavno obožavaju crvene talijanske automobile i stoga izgradnja ovog jedinstvenog tematskog parka upravo u Abu Dabiju ne treba čuditi. Na svečanosti povodom postavljanja kamena temeljca pojavio se i predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo.

Veliku važnost svog prvog tematskog parka u svijetu Ferrari je dodatno istaknuo zakopavanjem takozvane vremenske kapsule u kojoj su pohranjeni klipnjača i klip iz ovogodišnjeg pobjedničkog Ferrarijevog F1 bolida. U parku na otoku Yas nalazit će se hoteli, apartmani, restorani, luna park, golf igrališta i slični sadržaji.

Uz to, valja podsjetiti kako se istovremeno gradi i F1 staza koja će biti dugačka 5.6 kilometara, a dizajnirao ju je legendarni Nijemac Herman Tilke čiji potpis stoji na svim novim stazama (Malezija, Bahrain, Shanghai i Istanbul). Prvu F1 utrku iz Abu Dabija gledat ćemo već 2009. godine.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.