auto
0

Ferrari California T Deserto Rosso: U čast Bliskom istoku

Klix.ba
Zanimljivim videomaterijalom Ferrari je pokazao egzotičnu ljepotu pustinje Rub’ al Khali u kojoj se nalaze veličanstvene pješčane dine, ali i svoj poseban model California T Deserto Rosso.

Uz činjenicu da legendarni italijanski proizvođač automobila veliki dio svoje ekskluzivne produkcije plasira u zemlje Bliskog Istoka, ne treba čuditi što je donesena odluka da se promotivni materijal za model California T Deserto Rosso napravi u tom geografskom području.

S modelom "Deserto Rosso“ (crvena pustinja) u Ferrariju su na najbolji način željeli promovisati svoju zaštitnu crvenu boju, ali i svu ljepotu pješčanih dina pustinje Rub’ al Khali koja se prostire na južnom dijelu arapskog poluostrva.

Ferrari se s modelom California T vratio motorima kojima asistiraju turbo-punjači, jer je posljednji turbo-motor koji je pokretao cestovni Ferrari bio smješten u modelu F40, a poboljšanja na najnovijoj Californiji T(urbo) uključuju najnoviji Handling Speciale paket koji je Ferrari predstavio prošle sedmice. Tu je i nanovo podešen ovjes, novi izduvni sistem i pojedine kozmetičke promjene na karoseriji i u unutrašnjosti.

Californiju T pokreće novi 3,9-litarski biturbo V8 motor koji raspolaže sa 560 konjskih snaga pri 7.500 obr/min koji se na podlogu distribuiraju preko 7-stepenog mjenjača sa dva kvačila. Premijerno predstavljanje publici planirano je na martovskom Sajmu automobila u Ženevi.

Vezani članci