|

FOTO
/
F - Autocentar proslavio 8. rođendan

F - Autocentar proslavio 8. rođendan
0
S
Sarajevo-x.com
9.12.2011. u 13:38
6
komentara
0

dijeljenja
F - Autocentar proslavio 8. rođendan
F-AC je osmog decembra proslavio punih osam godina postojanja na bh. tržištu i to upravo onako kako jedan rođendan treba proslaviti: u društvu dobrih prijatelja, poslovnih partnera i medija. Kako su naglasili na proslavi – za razliku od recesijske i za autoindustriju teške 2010. godine, 2011. je zasigurno ona koja će se u F-AC pamtiti kao ''zlatna''.
Na kratkoj retrospektivi proteklih dešavanja, gosti su imali priliku pogledati i čuti sve o novim modelima vozila brendova Ford – novi, revolucionarni B-MAX, osvježeni najprodavaniji mali auto na svijetu - Ford Fiesta, novi Ford Transit te Ford Ranger, Mazda i Volvo, kojima će F-AC otvoriti vrata 2012. godine, ali i ekskluzivno i iz prve ruke dobiti informacije o ispunjenim ciljevima ove autokuće.

Naime, F-AC je u posljednjim danima godine na izmaku dobio i zastupstva za još dva svjetska brenda: Jaguar i Land Rover. Uz to, F-AC je dobivanjem licence za Bosnu i Hercegovinu postao dio najstarije i jedne od najpoznatijih svjetskih kompanija za iznajmljivanje vozila, Hertz Rent a Car. Slučajnost, ili možda ne, je da je upravo model T Ford prvo iznajmljeno vozilo u Hertzu, daleke 1910. godine.

U praksi, ovo znači da je tržište BiH obogaćeno pouzdanom i konkurentnom rent a car kompanijom F-RC. Priča o uspjehu ovim nije završila: u protekloj su godini otvoreni novi prodajno-servisni centri u Mostaru i Banjoj Luci, opremljeni po standardima koje je prije osam godina visoko na ljestvici evropskih zahtjeva postavio F-Autocentar u Sarajevu.


Sumirajući uspjehe, direktor i vlasnik Alan Filipec se obratio gostima: ''Bez sumnje, put koji smo prešli do danas bi bio trnovitiji i svakako puno teži da svih ovih godina nismo imali vašu podršku. Od prvog dana su upravo mediji bili naša prva spona s krajnjim korisnicima naših usluga i kupcima na bosanskohercegovačkom tržištu''.


''Kad kažem da smo zahvalni na toj podršci, vjerujte mi da su te riječi daleko od puke kurtoazije: u F-AC smo od samog početka poslovanja bili svjesni da nam je, uz kvalitet usluge, podrška medijske javnosti neophodna da bismo poslali poruku kupcima, ali isto tako i da bi mišljenje kupaca stiglo do nas i omogućilo nam da unaprijedimo naše usluge i prilagodimo ih željama i potrebama tržišta'', pojasnio je Filipec, u konačnici zahvalivši timu zaposlenih u F-AC na entuzijazmu koji ne jenjava svih ovih godina.

Nakon prezentacije, rođendanska proslava je nastavljena u restoranu Via del Corso do kasno uveče. Bez sumnje, F-AC je uspješno obilježio uspješnu godinu, za koju tvrde da će u historiji poslovanja svakako biti ubilježena kao ''zlatna'', ne ostavljajući prostor za sumnju da naredna godina, jednako kao i ostale koje dolaze, neće biti još bogatija dostignućima.
Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...