Evropski automobilistički šampioni u Sarajevu

S
Sarajevo-x.com
15.12.2011. u 11:43
0
3
Evropski automobilistički šampioni u Sarajevu
0
Bosanskohercegovački auto-moto klub – BIHAMK je domaćin svečane ceremonije proglašenja pobjednika Šampionata Centralnoevropske zone FIA-e za 2011. godinu.
Foto: Arhiva. E. Zubović/Sarajevo-x.com Foto: Arhiva. E. Zubović/Sarajevo-x.com

Ova ceremonija će se pod visokim pokroviteljstvom predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića održati 17. decembra 2011. godine u Hotelu Hollywood. Kao specijalan gost, ovaj događaj će svojim prisustvom uveličati Jean Todt, predsjednik FIA-e.

BIHAMK i Sarajevo prvi put su domaćini dodjele nagrada pobjednicima Centralnoevropske zone FIA-e koja će okupiti predstavnike, takmičare, organizatore i delegate, njih više od stotinu, iz dvanaest zemalja Centralne Evrope – Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Češke, Hrvatske, Italije, Mađarske, Makedonije, Slovačke, Slovenije, Srbije i Poljske. Na subotnjoj ceremoniji bit će prisutni i brojni gosti iz nacionalnih autoklubova iz šire regije te poslovni partneri BIHAMK-a iz zemlje i inozemstva.

Tokom ceremonije bit će uručena priznanja osvajačima prva tri mjesta u svim disciplinama FIA CEZ Šampionata: brdsko-brzinska, kružna, slalom, autocross, rallycross, rally i cross-country, kao i različitim kategorijama i grupama te priznanja talenti godine i nacionalne nagrade.

Generalni sponzor manifestacije je BH Telecom, kao dugogodišnji partner BIHAMK-a u brojnim projektima. Sponzori dodjele nagrada su najveće osiguravajuće društvo u našoj zemlji - Sarajevo osiguranje, HIFA Petrol, najveći uvoznik nafte i naftnih derivata u BiH i Bosna-Sunce Osiguranje, jedna od najvećih osiguravajućih kompanija u BiH.

Organizaciju manifestacije pomogli su Uprava grada Sarajeva, Federalno ministarstvo Kulture i sporta te Ministarstvo Kulture i sporta Kantona Sarajevo, a medijski pokrovitelj manifestacije je BHT1.

Ceremonija dodjele priznanja pobjednicima Centralnoevropske zone FIA-e za 2011. godinu je najveća sportska manifestacija ove vrste koja se organizuje na području srednje i jugoistočne Evrope.


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: