Izuzetan projekt
1

Električni Tajima Rimac eRunner: Od ideje do vrha Pikes Peaka

Klix.ba
Kompanija Rimac Automobili iz Hrvatske, koja se proslavila svojim hipersportskim električnim automobilom Concept One, objavila je kompletnu videoreportažu o razvoju 1,1 MW snažnog trkaćeg automobila Tajima Rimac eRunner koji je svoju brzinu dokazao na slavnoj brdskoj trci Pikes Peak.

Ekipa APEV sa MONSTER SPORT, na čelu sa trkaćom legendom Nobuhirom "Monster" Tajimom, udružila se sa kompanijom Rimac Automobili 2015. i 2016. godine kako bi sa zajednički razvijenim trkaćim automobilom nastupili na poznatoj i vrlo zahtjevnoj Pikes Peak International Hill Climb Challenge brdskoj trci.

Sada, nakon cijelog puta razvoja ali i takmičenja na ovoj trci, Rimac Automobili objavili su vrlo zanimljivu reportažu koja otkriva sve detalje, uspone i padove pri razvoju ovog jedinstvenog trkaćeg automobila.

U samo četiri mjeseca Rimac Automobili su dizajnirali, razvili, proizveli, podesili i testirali Tajima Rimac eRunner. Kruna tih napora bio je sam nastup na jednoj od najprestižnijih i najtežih automobilskih trka na svijetu, gdje je Tajima Rimac eRunner ušao u historiju nadmoćno boljim rezultatom od trkaćih automobila s motorima s unutrašnjim sagorijevanjem.