|

Ekipa Top Geara željela spaliti automobile i dramatičnije otići iz Argentine

Ekipa Top Geara željela spaliti automobile i dramatičnije otići iz Argentine
8
Klix.ba
8.12.2014. u 13:11
32
komentara
8

dijeljenja
Ekipa Top Geara željela spaliti automobile i dramatičnije otići iz Argentine
U zvaničnom policijskom izvještaju se navodi da je ekipa popularne emisije Top Gear željela spaliti tri automobila kako bi svoj odlazak iz Argentine učinila dramatičnijim.
Skandal koji se dogodio prije nekoliko mjeseci je nastao zbog registarskih oznaka H982 FKL na Porscheu 928, kojim je upravljao Jeremy Clarkson. Oznake se odnose na 1982. godinu kada je Argentina izvršila invaziju na Falklandske otoke, ali su Britanci odgovorili i argentinsku vojsku primorali da se preda.

Zbog pomenutih registarskih oznaka je ekipu Top Geara napala grupa veterana Falklandskog rata, zbog čega je odlučeno da Britanci napuste zemlju. Lokalna policija tvrdi da su producenti željeli zapaliti Porsche 928, Lotus Espirit i Ford Mustang prije izlaska iz Argentine kako bi sve izgledalo dramatičnije. U istom izvještaju se navodi da su kontroverzne registarske oznake zamijenjene prije nego je BBC-jev tim napustio Argentinu.

Zvaničnici Top Geara su odgovorili na optužbe da su namjerno željeli zapaliti automobile i nazvali ih glupostima. Dodali su da imaju sasvim dovoljno dramatičnog materijala za božićni specijal, tako da nije bilo potrebe dodatno rizikovati. Predstavnici Top Geara su istakli da je cilj ekipe bio da se riješi automobila i napusti Argentinu što prije kako ne bi bilo dodatnih problema.
Prijavi grešku


Komentari (32)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...