Dacia u užem krugu
0

Duster favorit za evropski auto godine

Sarajevo-x.com
Nakon što je napravio pometnju u segmentu kompaktnih SUV vozila, Dacijin model Duster, nastavlja svoju uspješnu priču. Prvi rumunski SUV upravo je dospio među sedam finalista ovogodišnjeg izbora za evropski automobil godine.
Žiri sačinjen od 59 automobilskih novinara iz 23 evropske zemlje je među 41 kandidatom izabrao sedam najboljih, a pobjednik će biti poznat krajem novembra ove godine.

Na ovaj način je Dacia ušla među samu elitu automobilske industrije, a prolazak Dustera među finalne kandidate je veliko priznanje za ovaj automobil, koji u skladu sa filozofijom Dacije krasi izuzetno pristupačna cijena, robusnost, prostranost, te odlične mogućnosti pri terenskoj vožnji.

"Izuzetno smo ponosni na činjenicu da se Duster našao među sedam finalista najprestižnijeg automobilskog izbora u Evropi. Ova kandidatura potvrđuje kvalitet naših automobila, koji su se dokazali i na zahtjevnim tržištima Zapadne Evrope. Sa više od 80.000 narudžbi zabilježenih širom svijeta, Duster je značajan ambasador brenda Dacia", izjavio je Fabrice Cambolive, komercijalni direktor Dacije.