Ekskluzivni muzički spot za Škodu
0

DJ Tiesto predstavlja Škodu Citigo

Sarajevo-x.com
Internacionalna mega zvijezda DJ i producent Tiesto će pomoći u predstavljanju i lansiranju novog malog gradskog automobila Škode Citigo svojim ekskluzivnim muzičkim spotom i njegovim obradama koje su dostupne za preuzimanje sa interneta.
''What Can We Do (A Deeper Love)'', nova numera ovog DJ-a, se premijerno može pogledati na Škodine Facebook stranici od 19. decembra 2011.

Od 21. decembra obrade ove numere različitih autora će biti dostupne za preuzimanje sa interneta, odnosno sa Škodine Facebook stranice.

Muzički spot i verzije za download su dio jedinstvene saradnje između Tiesta i Škode koja je počela ranije ove godine na Škodinoj Svjetskoj dilerskoj konferenciji održanoj u Pragu, gdje je imao svoj izuzetan nastup pred gotovo 5.000 Škodinih partnera iz čitavog svijeta.

Saradnja sa Tiestom, kao jednim od najvećih DJ-eva današnjice, ima cilj da animira mlađu populaciju kao ciljnu grupu za novi model Škode Citigo. Kao sedmi model u Škoda gami, brend se pozicionira u rastući segment supermini automobila prvi put.

''Citigo predstavlja Škodin ulazak u novi segment gdje treba pridobiti nove kupce. Kako bi postigla ovo mi moramo pronaći nove kanale za komunikaciju. Upravo zbog toga, saradnja sa Tiestom je savršena kombinacija'', rekao je Jürgen Stackmann, član Uprave za prodaju i marketing Škode te dodao ''Citigo je atraktivan, svjež mali automobil koji ispunjava najviše standarde sigurnosti i kvaliteta. Ovo vozilo je u skladu sa vremenom i savršeno odgovara Facebook generaciji, kojoj se direktno obraćamo kroz ovu saradnju''.

Citigo je jedan od stubova Škodine razvojne strategije do 2018. godine i prvi put omogućava brendu ulazak na tržište supermini automobila. Dužinom od 3,56 metara, širinom od 1,64 metra i visinom od 1,48 metar, jedan je od reprezentativnih kompakt-modela u klasi supermini vozila na tržištu. Nudi prostor za četiri osobe i prtljag.

Početkom novembra automobil je imao svoju premijeru u Češkoj Republici. Šta više, zahvaljujući svojoj izrazitoj sigurnosti, ovaj model je dobio najviše priznanje za sigurnost putnika, 5 zvijezda na Euro NCAP testiranju. Citigo su također odlično prihvatili kupci. U prve četiri sedmice prodaje je napravljeno više od 1.000 narudžbi za ovaj model. U predstojećoj godini, Citigo će biti predstavljen i na ostalim tržištima u Evropi, te će biti dostupan u dvije verzije, sa 3 i 5 vrata.