{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Divlja mačka u crnom odijelu

4.3.2004. u 00:41
0
0
Divlja mačka u crnom odijelu
0
Divlja mačka u crnom odijelu
Fuore Design International je u čast njihovog prvog pojavljivanja na renomiranom Geneva Motor Showu predstavio izuzetnu grabljivicu.
BlackJag sadrži i neka prepoznatljiva riješenja koja smo imali priliku vidjeti na modelu XF10, predstavljenog u Barceloni prošle godine. Ipak XF10 je predstavljao izvor čiste snage i ekstremnih perfomansi, dok je BlackJag ipak profinjen i znatno sofisticiraniji.


Dizajnerske linije ovog modela su tako pojednostavljene, te je njihovim ravnanjem postignuta izuzetna sportska elegancija. Mnoge komponente, poput maske, otvora za zrak i farova su slične onima na XF10, ali su sada mnogo detaljnije razrađene te sa karoserijom čine jedinstvenu cjelinu.

Ovaj sportski dvosjed se ne ističe samo svojim izgledom nego i pogonskom jedinicom i mehaničkim komponentama. Divlju snagu od 640 KS tako isporučuje ogromni DOHC deseto-cilindraš radne zapremine čak 7.0 litara.


Ovakve brojke su i više nego dovoljne za ubrzanje do 100 km/h za samo 3.8 sekundi i maksimalnu brzinu od oko 330 km/h.

I dimenzije govore da se radi o pravom cestovnom bolidu, pa je tako BlackJag dugačak 4.55 metra, širok 1.98 metara i visok, ili bolje rečeno nizak, 121 centimetar. Ukupna težina iznosi 1350 kg.


BlackJag je dizajniran u Fuore Design studiju u Barceloni, a sastavljen je u Modarteu, rukama Stefana Ardagne, jednog od najboljih italijanskih konstruktora prototipnih vozila.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: