{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktor Citroëna uputio zvanično izvinjenje BiH

S
21.7.2009. u 17:28
0
34
Direktor Citroëna uputio zvanično izvinjenje BiH
0
Direktor Citroëna uputio zvanično izvinjenje BiH
Ambasada Bosne i Hercegovine u Parizu dostavila je Ministarstvu vanjskih poslova BiH pismo zvaničnog izvinjenja generalnog direktora Citroëna Frederica Banzeta.
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine primilo je 20. jula 2009. godine od Ambasade Bosne i Hercegovine u Parizu, kopiju pisma-odgovora generalnog direktora Citroëna Frederica Banzeta. Generalni direktor Banzet je odgovorio na protestno pismo koje je ambasador BiH u Francuskoj Almir Šahović, zajedno sa ambasadorima Republike Hrvatske i Republike Crne Gore uputio predsjedniku kompanije PSA (Peugeot-Citroën) povodom objavljivanja geografske karte, u prospektu Citroën Bussines, sa koje su u potpunosti izbrisane BiH i Crna Gora, a Hrvatskoj je oduzet veliki dio teritorije.

Generalni direktor Banzet se u pismu odgovora zvanično izvinio zbog pomenute greške, koja je, kako je navedeno u pismu proizašla zbog angažmana vanjske marketinške agencije za elaboraciju prospekata, te činjenice da nadležne službe u Citroënu nažalost nisu provjerile ispravnost tako elaboriranog prospekta prije distribucije.

Generalni direktor Banzet je informisao Ambasadu Bosne i Hercegovine u Parizu da je po prijemu protesnog pisma naredio obustavu bilo kakve daljnje distribucije pomenutog prospekta, kao i uništavanje svih preostalih kopija pomenutog dokumenta.

Podsjećamo vas na pisanje portala Sarajevo-x.com o brisanju naše zemlje sa Citroënove mape.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: