Zbog sporne mape
0

Direktor Citroëna uputio zvanično izvinjenje BiH

Sarajevo-x.com
Ambasada Bosne i Hercegovine u Parizu dostavila je Ministarstvu vanjskih poslova BiH pismo zvaničnog izvinjenja generalnog direktora Citroëna Frederica Banzeta.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine primilo je 20. jula 2009. godine od Ambasade Bosne i Hercegovine u Parizu, kopiju pisma-odgovora generalnog direktora Citroëna Frederica Banzeta. Generalni direktor Banzet je odgovorio na protestno pismo koje je ambasador BiH u Francuskoj Almir Šahović, zajedno sa ambasadorima Republike Hrvatske i Republike Crne Gore uputio predsjedniku kompanije PSA (Peugeot-Citroën) povodom objavljivanja geografske karte, u prospektu Citroën Bussines, sa koje su u potpunosti izbrisane BiH i Crna Gora, a Hrvatskoj je oduzet veliki dio teritorije.

Generalni direktor Banzet se u pismu odgovora zvanično izvinio zbog pomenute greške, koja je, kako je navedeno u pismu proizašla zbog angažmana vanjske marketinške agencije za elaboraciju prospekata, te činjenice da nadležne službe u Citroënu nažalost nisu provjerile ispravnost tako elaboriranog prospekta prije distribucije.

Generalni direktor Banzet je informisao Ambasadu Bosne i Hercegovine u Parizu da je po prijemu protesnog pisma naredio obustavu bilo kakve daljnje distribucije pomenutog prospekta, kao i uništavanje svih preostalih kopija pomenutog dokumenta.

Podsjećamo vas na pisanje portala Sarajevo-x.com o brisanju naše zemlje sa Citroënove mape.