Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
STRAVA U DAIMLERU!!!
Iskreno veoma glup potez, i pored tolikog napora EU i poticaja, neplacanja registracije samo se proda 2% elektricnih vozila od ukupnog broja prodanih vozila.
kada pogledam želju za svim tim silnim vozilima koje neću provozati, i kada vidim da će ih prestati proizvoditi i da ljudi odoše na struju, imam osjećaj da idem unazad!
ko zna, kad su velike promjene onda su i veliki rizici. al sudeci orema ponasanju citave autoindustrije svi ne da se spremaju za el. auta nego ce do 2030 najavljuju prestabak proizvodnje dizela i benzina. mada el. auta jos bisu ni blizu sazrela, jos treba unapredijediti bateriju, punjenje, mrezu punionica i sto je najvaznije elektromrezu na kojoj se treba puniti desetine miliona vozila, a da ta elektricna energija nije iz ugljena jer onda nema smisla kupovati el. auta radi ekologije
@sanjo87 upravo ste identificirali razloge zasto je nemoguce preci na masovnu upotrebu el. vozila. Za konverziju infrastrukture bi trebalo vise energije i resursa nego bi nova tehnologija ustedjela. Mas punjenje mora biti sinhronizovano / ne mogu svi puniti kad hoce. Baterije gube kapacitet za 50% nakon prve godine. Za 100 g naftne firme ce biti i dalje najace. Plina ima koliko hocemo, tako da je najeftinija kinverzija plin/benzin motor.
@sanjo87 Pa bolje je voziti na domaću struju nego na rusku naftu ili plin. Btw EP HZ HB je 100% na obnovljivim izvorima.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ebem ti život a kod mene eko kategorija -1 al je zato hiljadu i devesto kubika.