Petogodišnji ugovor
30

Cupra i FC Barcelona postali partneri

D. B.
FC Barcelona je potpisao ugovor sa španskim brendom Cupra koji je tako postao zvanični partner katalonskog kluba.

Barca je tako napustila Audi te je potpisala petogodišnji ugovor s Cuprom, koja je ustvari SEAT-ov brend fokusiran na sportske automobile.

Predsjednici Barcelone i SEAT-a, Josep Maria Bartomeu i Luca de Meo, potpisali su ugovor te će dva velikana sarađivati kako bi promovisali grad kroz aktivnosti koje će podržavati inovacije i mlade talente.

Kako je saopćeno, Cupra je ostvarila saradnju sa FC Barcelono postavši ekskluzivni oficijelni Automotive i Mobility partner. Specijalni SEAT-ov odjel udružio je snage sa svojim gradskim nogometnim klubom kao dio saradnje u narednih pet sezona.

Ovaj sporazum koji prevazilazi tradicionalna partnerstva zasnovan je na tri strateška stupa. Najprije, oba partnera su porijeklom iz Barcelone i imaju zajedničku viziju jačanja imidža grada u cijelom svijetu. Zatim, dvije strane nastoje promovisati talent mladih i inovacije i konačno, dvije marke dijele iste vrijednosti: strast, ambiciju i globalno usmjerenje.

U tom smislu, saradnja između Cupre i FC Barcelona služit će stvaranju jedinstvenih iskustava za zajednicu svojih navijača širom svijeta, kao i razvoju projekata urbane mobilnosti oko stadiona Camp Nou.

Izvršni direktor SEAT-a Luca de Meo i predsjednik FC Barcelone Josep Maria Bartomeu sastali su se danas na Camp Nou prije prve Barçine domaće utakmice u La Liga 2019-2020.

"Ova inovativna saradnja s jednim od najvećih svjetskih fudbalskih klubova pokazuje našu čvrstu predanost marki CUPRA i mobilnosti. Zatim, partnerstvo s univerzalnom institucijom kao što je FC Barcelona s navijačkom bazom od preko 340 miliona podržat će našu strategiju globalizacije“, izjavio je de Meo.

"Proslavljamo partnerstvo između CUPRA-e i FC Barcelona kao novog oficijelnog Automotive i Mobility partnera. Zajedno krećemo na novi put, zasnovan na zajedničkim vrijednostima kao što su strast, ambicija i timski rad. Inovativna saradnja koja će nam omogućiti da pružimo jedinstvena iskustva našim obožavateljima širom svijeta i kroz koju ćemo imati priliku sarađivati i u razvoju novih rješenja koja će poboljšati mobilnost u gradu", izjavio je predsjednik FC Barcelona Josep Maria Bartomeu.

Posebno partnerstvo

Osim što je ekskluzivni oficijelni Automotive i Mobility partner, Cupra će postati i jedan od globalnih oficijelnih partnera FC Barcelona. Dvije marke dijele isti DNK jer imaju savremenu viziju temeljenu na jedinstvenom stilu i uvažavanju performansi.

Ovaj posebni savez uključivat će prisutnost na terenu, oko objekata stadiona kao i Cupra VIP Box na Camp Nou za sve domaće utakmice FC Barcelone. Očekuje se i postavljanje privremenog prostora izvan stadiona kako bi navijačima FC Barcelona predstavili marku.

Zajednička vizija budućnosti

Pored toga i u svrhu poticanja inovacija u industriji mobilnosti, SEAT, Cupra i FC Barcelona zajednički će razvijati rješenja za mikro-mobilnost i elektro-mobilnost oko Camp Noua. Objekti nogometno stadiona poslužit će kao ispitna laboratorija za projekte urbane mobilnosti u Barceloni.