Uoči premijere
4

Crteži otkrivaju kako će izgledati redizajnirani SUV iz sredine Škodine ponude

E. L.
U češkoj automobilskoj kompaniji pod okriljem VW-a objavili su dva crteža s kojima podgrijavaju atmosferu uoči predstavljanja redizajniranog SUV modela Karoq.

Smješten između modela Kamiq i Kodiaq, Škodin SUV Karoq uskoro će dobiti redizajnirano izdanje s kojim će, prema analizama odgovornih u Mladá Boleslavi, zasigurno ostati među najprodavanijim modelima Škode.

Redizajnirani duhovni nasljednik popularnog modela Yeti pred publikom će se pojaviti 30. novembra, a dva uvodna crteža djelimično otkrivaju šta potencijalni kupci mogu očekivati od Škodinog SUV-a iz C segmenta čije crte „lica“ sada izgledaju oštrije.

Pored novodizajniranih kućišta prednjih i zadnjih LED svjetala, osvježeni Karoq sa sobom donosi i drugačije odbojnike. Informacija o novostima ispod prednjeg poklopca još uvijek nema, ali se velike promjene ne očekuju.

Ranije je potvrđeno da se redizajnirani Karoq neće nuditi u „plug in“ hibridnoj kombinaciji koju su u Škodi za sada rezervisali za modele Octavia i Superb, ali još uvijek nije isključena mogućnost da se ponudi i u RS verziji.

Do tada, potencijalni kupci mogu računati na poznate grupacijske benzinske i dizelske motore čija se snaga posredstvom ručnog ili automatskog mjenjača distribuira na prednju ili obje osovine.

Svi tehnički detalji oko redizajniranog Karoqa bit će poznati nakon premijere, a prvi primjerci u prodajnim salonima širom Evrope trebali bi se pojaviti u prvom kvartalu naredne godine.