{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Citroen Stop & Start 2. generacije

F
11.10.2008. u 13:33
0
0
Citroen Stop & Start 2. generacije
0
Citroen Stop & Start 2. generacije
Novi C3 Picasso opremljen posljednjom generacijom sustava Stop & Start i upravljanim ručnim mjenjačem sa 6 stupnjeva prijenosa ispušta samo 110g/km CO2.
Citroën je jedan od prvih koji je komercijalizirao tehnologiju Stop&Start, predlažući je kao opciju na modelima C2 i C3. Ova tehnologija omogućuje prekid rada motora neposredno prije i za vrijeme zaustavljanja (usporavanje, semafori, …) i jamči ponovno pokretanje motora otpuštanjem papučice kočnice kad vozač želi krenuti. Stop & Start tehnologija na taj način osigurava smanjenje potrošnje, ali, također i veću zvučnu i fizičku udobnost za sve putnike.

Citroën će od 2010. godine predložiti novu generaciju sustava Stop & Start kako bi je masivno primjenjivao na cjelokupnoj gami, kako benzinskih, tako i dizel vozila. Ova druga generacija, još naprednija u pogledu potrošnje i emisije CO2, i dalje koristi tehnologiju integriranog alternatora-elektropokretača, što predstavlja najudobnije rješenje za osiguravanje ponovnog pokretanja vozila koje je brzo i jednostavno za vozača.

Ova će mikrohibridna tehnologija omogućiti smanjenje potrošnje i emisije CO2 za oko 15 posto u gradu. Kako bi povećao svoje performanse, novi će sustav Stop & Start energiju, također, obnavljati i za vrijeme usporavanja i kočenja kako bi se akumulator punio bez ikakve dodatne potrošnje. Zahvaljujući ovom Stop & Start sustavu 2. generacije i upravljanom ručnom mjenjaču sa 6 stupnjeva prijenosa, konceptno vozilo C3 Picasso nudi emitira svega 110g/km CO2 i troši 4,2 l/100km u mješovitoj vožnji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: