Važan za kompaniju
10

Citroen najavio povratak modela C4

Klix.ba
Kompanija Citroen namjerava na tržište plasirati model C4 koji će biti konkretan rival Volkswagenovom Golfu i Fordovom Focusu.

Francuski proizvođač je prošle godine odustao od ultrakonzervativnog i ne baš tako popularnog modela C4 te se nada da se C4 Cactus može takmičiti s Golfom, Focusom i Astrom. Međutim, direktorica Linda Jackson je za Auto Express izjavila da je repozicionirani C4 Cactus samo "tranzicijski korak" te je priznala da će se Citroen u ne tako dalekoj budućnosti vratiti istinskom automobilu iz C segmenta čak i ako on ne bude konvencionalan kao odlazeći C4. Jackson je najavila da će kompanija imati ekstreman pristup kada je riječ o novom modelu, a istakla je i da je C4 iz C segmenta, odnosno takav tip automobila, izuzetno važan za Citroen.

Kompanija Citroen je zabilježila pad prodaje u 2017. godini uglavnom zbog prodajnih rezultata u Kini, gdje su jaki lokalni brendovi, a "kriv" je i nedostatak SUV-a u ponudi. Nadu u bolju budućnost daju nadolazeći C3 Aircross i C5 Aircross.