Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E, kako je bilo lijepo voziti se u Dijani. Kabiolet za malo para. Priceless. Šteta što tada još nisam bio zreo za vozačku da je i ja provozam.
N.N. (neko nepoznat) Ne, to je firma koja je za 94. godine postojanja, pionirski uvela u upotrebu mnoge sisteme, bez kojih se danas ne bi mogao zamisliti savremeni automobil. Između ostalog, Citroen je prvi implementirao disk kočnice u automobilskoj industriji, kao i neprevaziđeni hidropneumatski ovjes, također bio je prva firma na starom kontinentu, koja je uvela masovnu proizvodnju automobila. Dalje se mogu evocirati uspomene, da je to prva firma, koja je u upotrebu uvela primjenu prednjeg pogona i mnogo toga..
kratko i jasno=izložba za levate i gay muskice
Sjedi u svog Golfa i liječi komplekse na drugom mjestu. Citroen je prije 50 godina imao ono što tvoji voljeni brendovi nemaju ni sada.
I za onaj prednji pogon si se provalio, to ti zaboravih reci. Patentiran u Americi, pa Englezi, pa Nijemci, pa tek onda Francuzi. Znaci lazes. Nije meni sto vi volite taj kabasti otpad pod znackom Citroena, svako ima pravo biti glup i mazohist, nego je meni sto vi i druge ljude ubjedjujete kako su ta vasa glupost i mazohizam nesto dobro i pozeljno.
Ovjes, kocnice, bla-bla, a mjenjac? Hoce li Citroen ikad nauciti sastaviti pristojan mjenjac, makar blizu nekom od njemacke konkurencije? I nije tacno da je Citroen prvi implementirao disk kocnice u auto industriji, doticne su patentirane u Engleskoj a u auto industriju ih je uveo Chrysler.
Sta zna primitivizam sta je to minimalizam. Diana, zakon.
dok sam vozio dyane 6 bio sam najsretniji :-(
Citroen, jel' to ona firma sto za 100 godina postojanja nije nauciila napraviti normalan mjenjac? Dobar samo za komedije tipa Zandar iz Saint-Tropeza, i nista vise.
Ovaj Crveni Citroen mi je poznat iz Žikine Dinastije a posebno u 2om djelu :)