Sto godina postojanja
0

Chevrolet donirao 2 automobila SOS Dječijim selima BiH

Sarajevo-x.com
Druženjem s djecom iz SOS Dječijeg sela Sarajevo, te brojnim drugim prijateljima, kompanija Chevrolet još je jednom obilježila stogodišnjicu postojanja, ovaj put u SOS Društvenom centru "Hermann Gmeiner" u Sarajevu.
Povod za rođendansku proslavu, baš na ovom mjestu je prijateljstvo Chevroleta i SOS Dječijih sela koje je rezultiralo akcijom "100 godina veselja, 100 godina mladosti". U okviru ove saradnje Chevrolet će tokom 2011. godine pokloniti 100 automobila Dječijim selima širom Evrope.

Suradnja s organizacijom SOS Dječija sela BiH započela je u aprilu ove godine kada je SOS Dječijem selu Gračanica doniran automobil Chevrolet Orlando, a nastavljena je danas doniranjem dva nova automobila Chevrolet Aveo.

Jedan Aveo uručen je SOS Dječijem selu Sarajevo, a drugi Edukativnom projektu koji realizira organizacija SOS Dječija sela BiH. U SOS Dječijem selu Sarajevo, u naselju Mojmilo, dom je pronašlo 157 mališana bez roditeljskog staranja. Realiziranjem edukativnog projekta podrške formalnom obrazovanju u tri osnovne škole na području Kantona Sarajevo, Organizacija želi pomoći djeci da uče na efikasniji način, postižu bolje rezultate, da se kvalitetnije druže i manje izostaju iz škole.

''Od proizvodnje prvog Chevroleta prošlo je uzbudljivih 100 godina te smo ponosni što naš veliki jubilej obilježavamo suradnjom s SOS Dječijim selima, organizacijom koja djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi pruža topli dom i sigurnost. Sretni smo što su tri, od ukupno sto automobila u Evropi, donirana SOS Dječijim selima Bosne i Hercegovine. Vjerujemo da će automobili pomoći djeci u svakodnevnom životu, povećati njihovu mobilnost te mobilnost SOS mama koje se o njima predano brinu'', riječi su kojima se gostima obratio Jernej Kolbl, direktor Chevroleta za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku i Sloveniju.

"Naša misija je osigurati topli dom za svako dijete i izuzetno smo sretni da je Chevrolet, kao društveno odgovorna kompanija, prepoznao naš put, te nam se odlučio pridružiti u nastojanjima da budućnost djece povjerene nam na brigu učinimo boljom i sigurnijom", istakao je Damir Mahmić, direktor SOS Dječijeg sela Sarajevo. „

"Donacijom Avea za Edukativni projekat, koji realizira Organizacija SOS Dječija sela BiH, Chevrolet zapravo posredno daje podršku djeci u zajednici. Novim Aveom, stručnjaci koji rade sa djecom mnogo lakše će dolaziti do škola, ali i djeca do Društvenog centra u kojem mogu na kvalitetan i organiziran način provoditi svoje slobodno vrijeme", dodala je Mersiha Kolčaković, koordinatorica Edukativnog projekta podrške formalnom obrazovanju.

Osmjesi na licima mališana iz SOS Dječijeg sela Sarajevo činili su prekrasnu sliku kada je Kolbl uručio ključeve jednog Avea direktoru SOS Dječijeg sela Sarajevo Damiru Mahmiću, a Mahir Zečević voditelj prodaje Chevroletovog ovlaštenog partnera Berlijeta iz Sarajeva ključeve drugog Avea Mersihi Kolčaković, koordinatorici edukativnog projekta.

Ugašene su svijeće na rođendanskoj torti, nakon čega je usljedila pjesma, igra i veselje.