New York
0

Chevrolet Camaro nagrađen za najbolji dizajn

Sarajevo-x.com
Automobil Chevrolet Camaro osvojio je nagradu za najbolji svjetski automobilski dizajn prema izboru žirija u sastavu 59 automobilskih novinara iz 25 zemalja svijeta. Camaro je ponio prestižnu titulu za koju se takmičilo 30 nominovanih automobila.

Nagrada je uručena Chevroletu na jučer održanoj konferenciji za medije na Međunarodnom sajmu automobila u New Yorku.

Novi Camaro objedinjuje tradiciju, ali i posve moderan izgled, vrhunske performanse, iznimnu udobnost i nove tehnologije. Njegov izgled i stil vožnje predstavljaju jedinstven izbor za kupce koji traže vozilo visokih performansi te nudi veliku vrijednost za novac.

Snažnog sportskog izgleda te proporcijama prednjeg i stražnjeg dijela koje podsjećaju na originalni koncept, dizajn novoga Camara vuče korijene iz njegove bogate prošlosti, a ne čini ga žrtvom pretjerivanja u retro stilu.

Od proljeća 2009. godine kada je novi Camaro predstavljen u Sjevernoj Americi, prodan je u više od 80.000 primjeraka te ostvaruje odlične prodajne rezultate. U zadnjih deset mjeseci zauzima prvo mjesto u segmentu sportskih automobila.

Ovaj sportski kupe i kabriolet visokih performansi naći će se u Chevroletovim prodajnim salonima širom Evrope na proljeće 2011.

Vezani članci