|

Changfeng Automobile na američkom tržištu

Changfeng Automobile na američkom tržištu
0
F
FENA
11.11.2006. u 17:31
0
komentara
0

dijeljenja
Changfeng Automobile na američkom tržištu
Changfeng Automobile, najveći kineski automobilski proizvođač u vlasništvu države, po prvi puta će nastupiti izvan granica matičnog tržišta.
Changfeng Liebao je prvi model ove kompanije koji će biti prikazan američkoj publici na prvom velikom salonu u 2007. godini, detroitskom NAIAS-u.

Chanfeng je kompanija s tradicijom dugom preko pola stoljeća. Najjači model u gami je Liebao ili u doslovnom prijevodu Gepard.

Kao i prethodni modeli, i ovaj se zasniva na Mitsubishijevoj tehnologiji. Preciznije, radi se o zamaskiranom Pajeru, koji će u Detroitu biti prikazan u dvije zatvorene i dvije pick-up izvedbe. Pokreće ga trolitreni benzinski motor maksimalne snage 133 kW/181 KS (255 Nm).

Kineska tvrtka iz pokrajine Hunan ima godišnju nakladu od oko 200.000 vozila. Model Liebao trenutno drži oko 10 posto kineskog tržišta u SUV segmentu što ga čini četvrtim modelom po prodaji u konkurenciji domaćih proizvođača.

Nošeni gotovo 100-postotnim rastom popularnosti SUV klase vozila na kineskom tržištu, u Changfengu se nadaju zapaženom uspjehu i na američkom tržištu. Prodaja će u SAD-u startati najkasnije do kraja desetljeća.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.