Od 500 planiranih
30

Bugatti obilježio 200 proizvedenih Chirona

E. L.
Dvjestoti proizvedeni Chiron ide neimenovanom kupcu u Švicarskoj, a do kraja priče Bugatti treba napraviti još 300 primjeraka.

Nakon nešto više od dvije godine od početka proizvodnje nasljednika legendarnog Veyrona u Molsheimu su svečano obilježili 200. proizvedeni primjerak ultrasportskog modela Chiron koji će (uz detalje koji se kriju iza oznake "110 ans Bugatti") biti isporučen neimenovanom kupcu u Švicarskoj.

Prije kraja priče o Chironu Bugatti treba napraviti još 300 primjeraka, a u čuvenoj kompaniji pod okriljem Volkswagena kažu da će do kraja ove godine napraviti više od 80 primjeraka.

Tamnosivi Chiron Sport kojim je Bugatti obilježio dvije petine realizovanog posla sa sobom donosi kabinu u više nijansi plave boje i karoserijske detalje u bojama francuske zastave. Najfascinantniji detalj i dalje je centralno smješten 8-litarski motor sa 16 cilindara koji uz asistenciju četiri turbopunjača na obje osovine "šalje" 1.500 konjskih snaga i 1.600 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno da dvosjed od 0 do 100 km/h stiže za 2,4 sekunde i razvije 420 km/h.