Tvornički tuning
23

BMW za novi M135i već nudi M Performance komponente

Klix.ba
Komponentama iz bogatog kataloga M odjela novi BMW M135i xDrive primaknuo se elitnom društvu modela iz Minhena koji na sebi nose samo jedno slovo i jedan broj.

Dan nakon predstavljanja treće generacije Serije 1 u Minhenu su ponudili odličan M Performance paket komponenti za najsnažniju verziju M135i xDrive. Paket uključuje nekoliko karoserijskih detalja kojima će se aktuelna perjanica Serije 1 vizuelno odmaknuti od standardnih modela, ali i pojedine elemente koji će perjanicu nove "Jedinice" primaknuti pravim M modelima.

Među M Performance komponentama su kapacitetnije kočnice s perforiranim diskovima na prednjoj osovini, koje grle aluminijska (lakša od standardnih) crvena kliješta sa po četiri klipa. Kupcima se nude 18 ili 19-inčne olakšane aluminijske felge u jednobojnoj ili dvobojnoj kombinaciji, a novosti na skladnoj karoseriji nove Serije 1 (s kojom prvi put stiže prednji pogon) su crne aplikacije na bokovima, karbonska kućišta retrovizora i karbonski usmjerivači zraka na prednjem odbojniku, a od karbona je i zadnji difuzor zraka. Sve zajedno, zaključno sa spojlerom na petim vratima, optimizirano je u zračnom tunelu.

M Performance komponente svoje su mjesto pronašle i u kabini, a pored dopunskih karbonskih obloga i posebnih tepiha od velura posebno se ističe sportski upravljač obložen kombinacijom kože i alkantare s crvenim markerom na vrhu. Karbon je zamijenio aluminij i na ručicama za upravljanje 8-stepenim automatskim mjenjačem.

Vezani članci