{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BMW vrijedniji od Toyote

S
30.4.2010. u 10:30
0
14
BMW vrijedniji od Toyote
0
BMW vrijedniji od Toyote
Sudeći prema posljednjim istraživanjima tržišta BMW je sa trona skinuo Toyotu i nametnuo se kao najvrijednija automobilska marka.
Agencija Milward Brown objavile je rezultate svog istraživanja, a prema kojima je vrijednost marke BMW dostigla iznos od čak 21,82 milijarde dolara, čime je ovaj njemački proizvođač prestigao Toyotu koja je prošle godine bila ubjedljiv pobjednik u ovom poretku.

Vrijednost Toyote ove godine je procjenjena na 21,77 milijardi dolara, ali je potrebno istaći da su obje ove marke zabilježile zančajan pad vrijednosti u odnosu na prošlogodišnji zbir, što je prije svega uzrokovano globalnom ekonomskom krizom.

Ovim rezultatom BMW je potvrdio veću stabilnost, dok Toyoti nisu na ruku išli ni česti problemi i opozivi automobila.

Po istoj procjeni vrijednosti treće mjesto zauzela je Honda, ali sa vrijednošću od "samo“ 14,30 milijardi dolara što najbolje pokazuje snagu i nadmoć BMW-a i Toyote kao globalnih igrača. Mercedes je tek četvrti sa vrijednošću od 13,74 milijarde dolara.
Zanimljivo je i to da je u ukupnom poretku svjetskih kompanija iz svih industrija BMW zauzeo tek 25. mjesto.

Veliki profiteri u odnosu na prošlogodišnje rezultate su Volkswagen, koji je zabilježio rast vrijednosti od čak 20 odsto, kao i Ford čija je vrijednost porasla za 19 odsto.

Među najveće ovogodišnje gubitnike ubjedljivo spadaju Porsche čija je vrijednost opala za 31 odsto, kao i Toyota koja je zabilježila pad od 27 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: