auto
17

BMW predstavlja svoje X modele u Sarajevu

Klix.ba
Foto: E. Z./Klix.ba
U ponedjeljak je na platou ispred Sarajavo City Centra započela posebna BMW promocija "BMW Generation X Roadshow" koja se u glavnom gradu BiH održava do srijede, 25. maja.

Organizator događaja je tvrtka Auto centar Tomić, generalni uvoznik za BMW i MINI vozila za BiH, u saradnji s BMW AG iz Minhena u svrhu promocije BMW xDrive-a, pogona na četiri točka koji uključuje sve X modele iz BMW SAV porodice.

BMW-ov poligon ispred SCC-a sadrži auto rampu te jednu manju rampu/klackalicu, zatvoreni izložbeni prostor (BMW kuća) i 8 automobila spremnih za probne vožnje.

Modeli koji su zainteresiranim građanima na raspolaganju za testne vožnje su BMW X1 xDrive20d, BMW X1 xDrive25d, BMW X3 xDrive20d, BMW X3 xDrive30d, BMW X3 xDrive35d, BMW X4 xDrive20d, BMW X4 xDrive35i, BMW X5 xDrive40d i najatrkativniji model BMW X6 M.

Predviđeno trajanje svakodnevnog programa je od 11 do 19 sati svakog dana, osim u srijedu kada traje od 10 do 16 sati. Svim građanima i posjetiteljima ponuđene su “velike” probne vožnje u trajanju od 45 minuta i to sa 6 BMW X automobila te kraće probne vožnje u trajanju od 7 minuta kroz složeni BMW poligon na rampama i preprekama. Sve probne vožnje kreću s platoa SCC-a (Vrbanja 1, Sarajevo 71000). Posjetitelji će imati mogućnost saznati sve detalje o BMW X modelima unutar izložbenog prostora.

Događaj u Sarajevu je jedan u nizu od ukupno 54 organizirana u protekla četiri mjeseca. Spomenuta postavka preći će tokom "Generation X RoadShow" eventa više od 10.000 km i posjetiti više od 10 različitih država.