Cilj održati interes
13

BMW planira specijalne verzije i8 Roadstera

Klix.ba
(Foto: EPA-EFE)
Cilj kompanije BMW je da održi popularnost svoj modela i8 Roadster te je stoga najavila dolazak specijalnih verzija.

BMW-ovo postrojenje u Leipzigu u Njemačkoj je započelo proizvodnju i8 Roadstera prije dva mjeseca, kompanija već pravi strategiju kojom želi održati popularnost i potražnju za plug-in hibridnim kabrioletom.

Dosad je primljeno više od 1.000 narudžbi, a početni interes kupaca je veoma velik. Ipak, bavarski gigant je svjestan činjenice da će morati nešto napraviti kako bi ovaj roadster bio dugo poželjan. Rješenjem se smatraju specijalne verzije koje će se vremenom pojavljivati u ponudi, baš kao što je bio slučaj i s modelom i8 Coupe.

To je najavio produkt menadžer Marcus Pluntke govoreći za australski magazin CarAdvice tokom međunarodnog predstavljanja modela i8 Spyder. tako da možemo očekivati verzije kao što je bio i8 Frozen Edition iz 2017. godine te i8 Protonic Dark Silver Edition iz 2016. godine. Bio je tu i i8 Celebration Edition koji je predstavljao dio proslave stogodišnjice kompanije.

Ipak, kupci ne trebaju očekivati velike mogućnosti modificiranja jer postorjenje u Leipzigu nije baš fleksibilno. Stoga se očekuje da će specijalne verzije imati samo manje razlike i drugačije boje, kao i nove pakete opreme.

Dobra vijest je to što BMW traži načine bolje integracije svog programa Individual u postrojenje u Leipzigu gdje proizvodi i Seriju 2 Active Tourer uključujući hibridni model 225xe. U istoj fabrici se proizvodi i M2 Competition uz standardnu Seriju 2 Coupe i kabriolet, kao i Serija 1.

Budućnost modela i3 i i8 je neizvjesna, jer BMW nije odlučio proizvodnji druge generacije.

Vezani članci