{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BMW opozvao 1,3 miliona automobila

S
27.3.2012. u 11:14
0
10
BMW opozvao 1,3 miliona automobila
0
Prethodne generacije BMW-ovih modela Serije 5 i Serije 6 koji su proizvedeni u periodu između 2003. i 2010. godine obuhvaćeni su masovnim preventivnim opozivom zbog uklanjanja greške na električnoj instalaciji.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Kako bi se proveo mjeru očuvanja kvalitete, BMW AG je opozvao sve modele prethodne generacije Serije 5 i Serije 6, koji su proizvedeni između 2003. i 2010. godine, te preporučio dolazak u servise kod ovlaštenih distributera.

Razlog opoziva je to što je u nekim slučajevima primijećeno da poklopac kablova na akumulatoru nije pravilno montiran. Prema BMW-u, ovo može dovesti do neispravnosti električnog sistema, nemogućnosti pokretanja automobila, a u ekstremnim slučajevima do čak i do nagorenosti ili požara.

Također, BMW ističe kako nemaju informacije o tome da su bilo kakve nezgode ili ozljede osoba proizašle kao posljedica ovog kvara.

Oko 1,3 miliona automobila širom svijeta predviđeno je ovim opozivom. Vlasnici ovih automobila biće pozvani u ovlaštene BMW servise, dok će besplatna servisna intervencija trajati oko 30 minuta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: