{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


BMW opozvao 1,3 miliona automobila

S
Sarajevo-x.com
27.3.2012. u 11:14
0
10
BMW opozvao 1,3 miliona automobila
0
Prethodne generacije BMW-ovih modela Serije 5 i Serije 6 koji su proizvedeni u periodu između 2003. i 2010. godine obuhvaćeni su masovnim preventivnim opozivom zbog uklanjanja greške na električnoj instalaciji.

Kako bi se proveo mjeru očuvanja kvalitete, BMW AG je opozvao sve modele prethodne generacije Serije 5 i Serije 6, koji su proizvedeni između 2003. i 2010. godine, te preporučio dolazak u servise kod ovlaštenih distributera.

Razlog opoziva je to što je u nekim slučajevima primijećeno da poklopac kablova na akumulatoru nije pravilno montiran. Prema BMW-u, ovo može dovesti do neispravnosti električnog sistema, nemogućnosti pokretanja automobila, a u ekstremnim slučajevima do čak i do nagorenosti ili požara.

Također, BMW ističe kako nemaju informacije o tome da su bilo kakve nezgode ili ozljede osoba proizašle kao posljedica ovog kvara.

Oko 1,3 miliona automobila širom svijeta predviđeno je ovim opozivom. Vlasnici ovih automobila biće pozvani u ovlaštene BMW servise, dok će besplatna servisna intervencija trajati oko 30 minuta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: