Na jugu Španije
11

BMW intenzivno testira novi trkaći M4 GT4

E. L.
Odgovor iz Minhena na nedavno predstavljen trkaći Porsche Cayman GT4 RS Clubsport na stazama širom svijeta bit će od 2023. godine.

BMW je objavio nekoliko fotografija sa aktuelnih testiranja na stazi Almeria u Španiji na kojima se može vidjeti kako izgleda novi trkaći M4 GT4 koji je, kao i ranije predstavljena snažnija verzija GT3, zasnovan na posljednjoj generaciji BMW-ovog Coupéa M4.

S najmanje promjena u odnosu na model koji se može koristiti na javnim cestama, BMW će novi M4 GT4 od 2023. godine ponuditi privatnim timovima širom svijeta, a u odjelu koji je zadužen za razvoj i testiranje BMW-ovih trkaćih automobila kažu da je na posljednjim testiranjima posebna pažnja posvećena elementima hlađenja automobila.

BMW M4 GT4 dijeli nekolicinu elemenata s verzijom GT3, a prema riječima testnih vozača Jensa Klingmanna i Erika Johanssona, već u ranoj fazi testiranja evidentan je napredak u mnogim oblastima u odnosu na M4 GT4 prethodne generacije.

Vlasnike privatnih timova koji u planovima imaju novi GT4 iz Minhena obradovat će i vijest da inžinjeri M Motorsport odjela uveliko rade i na smanjenju operativnih troškova koji su nužni za sezonu trkanja u klasi GT4.