auto
6

BMW i8 Celebration Edition za kupce u Japanu

Klix.ba
Kompanija BMW nastavlja proslavu svoje stogodišnjice te je za kupce pripremila ograničenu seriju BMW-a i8 Celebration Edition.

Model i8 Celebration Edition se tako pridružio modelima i3 Carbonight, Seriji 7 Celebration Edition Individual, kao i BMW-u M6 Coupe. Radi se o automobilu prepoznatljive šeme boja sa unikatnim karakteristikama dizajna. Automobil je ofarban u Protonic crvenu boju, a ukrašen je Frozen metalik sivim detaljima. Pažnju privlače 20-inčni naplaci ofarbani u Aluminij mat i Orbit metalik sivu boju.

Unutrašnjost odiše sportskim duhom, sjedišta su ukrašena kontrastnim koncem, prisutni su detalji od karbonskih vlakana, tu su sivi sigurnosni pojasevi, keramička ručica mjenjača, specijalne patosnice i drugo.

Informacija o eventualnim mehaničkim poboljšanjima nema, što znači da automobil pokreće 1,5-litarski TwinPower Turbo trocilindrični motor koji radi u kombinaciji s električnim motorom. Ukupna snaga iznosi 357 KS, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,2 sekunde i maksimalnu brzinu od 250 km/h.

BMW planija proizvesti samo 20 automobila, a svaki od njih će koštati 197.945 dolara.

Vezani članci