U perfektnom stanju
1.6k

BMW 740i čuvan u zračnoj kapsuli prodaje se na aukciji

D. B.
Postoje mnogi entuzijasti koji su emotivno vezani za svoje automobile, ali vlasnik jednog BMW-a 740i (E38) je otišao korak dalje.

Primjerak BMW-a 740i o kojem je riječ proizveden je 1997. godine, a iako je stariji o većine automobila koji se danas kreću cestama, on je u praktično novom stanju. Za to je zaslužna zračna kapsula s mehaničkom cirkulacijom zraka.

Aktuelni vlasnik je automobil ponudio na prodaju na eBayju u Njemačkoj te tvrdi da ga je prvobitno i kratko posjedovala žena rođena 1927. godine. Potom je automobil transportovan na lokaciju na kojoj se trenutno nalazi. Prešao je svega 255 km i u savršenom je stanju.

S obzirom na to da se radi o modelu 740i, automobil pokreće 4,4-litarski V8 motor koji razvija 282 KS i 450 Nm obrtnog momenta. To nije posebno impresivno za današnje standardne, ali je itekako respektabilno. V8 motor je uparen s petostepenim automatskim mjenjačem, a snaga se prenosi na stražnje točkove.

Fotografije pokazuju da je luksuzni sedan u perfektnom stanju, a vlasnik je naveo da nije restauriran. Trenutno se nalazi u Poljskoj, a dostava nakon kupovine je moguća samo u granicama evropskog kontinenta. Trenutna cijena je 50.650 eura.