Uskoro u prodaji
503

Bicikl Bianchi Ferrari SF01 košta 15.000 eura, ram težak svega 780 grama

Klix.ba
Talijanske kompanije Bianchi i Ferrari su se udružile i napravile bicikl koji će biti ponuđen u tradicionalnim Rosso Corsa i Nero Setoso bojama iz Maranella.

Bicikl nazvan SF01 je zapravo novi cestovni bicikl koji je predstavljen ove sedmice u Njemačkoj na sajmu Eurobike 2017. Svoj život je počeo s kao Bianchi Speciallisima, a onda je dobio brojna pobošanja i Ferrarijevu značku.

Novi SF01 ima ram u potpunosti napravljen od karbonskih vlakana, koji je težak svega 780 grama. Posjeduje i sistem poništavanja vibracija, koji može eliminisati do 80 posto svih vibracija za što ugodniju vožnju.

Karbonska vlakna su korištena u izradi sica, koji je težak samo 74 grama. Radi se o istom materijalu koji Ferrari koristi u izradi sjedišta za svoj F1 bolid. Bicikl koristi Pirelli P Zero gume, a točkovi su također napravljeni od karbonskih vlakana s Ferrarijevim grafikama. Teški su po 1.420 grama.

Prodaja bicikla SF01 počinje u novembru na odabranim tržištima, a globalno će biti dostupan naredne godine. Njegova cijena iznosi 15.000 eura.