{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Besplatan pregled prekidača za otvaranje prozora

10.10.2012. u 09:30
1
10
Besplatan pregled prekidača za otvaranje prozora
1
Besplatan pregled prekidača za otvaranje prozora
Toyota Motor Corporation najavila je danas na globalnom nivou preventivni pregled prekidača kojim se kontroliše otvaranje i zatvaranje prozora za starije modele Aurisa, Camry HV, Corolle, RAV4, Sequoia, Yarisa.
Primijećeno je da vremenom prekidač, koji je smješten u vratima vozača, može početi pružati otpor pri manevrisanju i zaključeno da kontinuirano korištenje u tom stanju može dovesti do trajnog kvara na prekidaču. U preventivnu servisnu akciju bit će ključeno 7,4 miliona vozila u svijetu, od toga približno 1,47 miliona u Europi. Radi se o vozilima proizvedenim između 2006. i 2008. godine.

U Bosni i Hercegovini, preventivni pregled će biti obavljen na vozilama Rav4, Auris, Yaris i Corolla. U narednim sedmicama će vlasnici 1714 vozila na koja se pregled odnosi u Bosni i Hercegovini primiti pismenu obavijest i poziv, a Toyota će izvršiti pregled prekidača i po potrebi obložiti prekidač s masom otpornom na toplotu ili ga zamijeniti. Pregled će trajati otprilike 30 minuta.

„Toyota čvrsto vjeruje da naši kupci zaslužuju maksimalan nivo brige i sigurnosti i zbog toga se stalno prati ponašanje vozila. Ako se na bilo kojem dijelu uoči i najmanja mogućnost da on neće ispuniti stroge zahtjeve Toyota kvalitete, čak i daleko van garantnog roka, pozivamo određenu grupu vozila na preventivni besplatni pregled,“ izjavila je Maja Đozo Viteškić, glasnogovornica Toyote BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: