Samo po pet primjeraka
22

Bentley predstavio modele Bentayga i Continental GTC Huntsman Edition

D. B.
Bentley je poznat po svojoj premium unutrašnjosti, dok je kompanija Savile Row iz Londona stekla ime zahvaljujući proizvodnji vrhunskih odijela. Sada su se ova dva brenda udružila s prodavnicom Huntsman te su zajednički kreirali automobile koji kombiniraju njihove kvalitete.

Bentley Bentayga Extended Wheelbase i Continental GTC Speed Huntsman Edition su dva brojčano ograničena modela, a bit će proizvedeno samo po pet primjeraka. Kao bonus, kupci ovih automobila će od Huntsmana dobiti sako po mjeri.

Personalizacijski odjel Mulliner se bavi opremanjem automobila, a svoj doprinos je dao kreativni direktor Huntsmana Campbell Carey.

Huntsman isporučuje tkaninu za unutrašnjost sa saćastim šavovima, a logotip brenda je na naslonima za glavu i gaznim pločicama.

Bentayga EWB Huntsman Edition svoj život počinje kao model Azure, svi primjerci su lakirani u Burgundy metalik boju, imaju 22-inčne felge s deset krakova, a u unutrašnjosti dobijaju specifikaciju Airline Seat Specification koja podrazumijeva sjedišta sa 22 načina podešavanja.

Continental GTC Speed Huntsman Edition je lakiran u svijetlosivu satensku nijansu i opremljen Blackline Specification paketom koji zatamnjuje vanjski hrom. Ovaj model krase 22-inčne felge s deset krakova i sjajnom crnom završnom obradom.

Ovo nije prva Bentleyjeva saradnja s Huntsmanom, jer su kompanije i 2019. godine sarađivale na specijalnom modelu Bentayga.